1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

RCA

PDFImprimareEmail

Asigurarea Obligatorie de Raspundere Civila Auto (RCA) este o asigurare ce se incheie pentru toate autovehiculele inmatriculate in Romania. Ea acopera raspunderea civila pentru pagube provocate tertilor prin accidente auto.

Cine se poate asigura

Pot incheia polita de Asigurare Obligatorie de Raspundere Civila Auto (RCA) persoanele fizice si juridice ce detin autovehicule inmatriculate in Romania sau in strainatate.

Riscuri acoperite

Polita de asigurare RCA va ofera protectie pentru prejudiciile de care asiguratul sau persoanele cuprinse in asigurare raspund, in baza legii, fata de terte persoane pagubite prin accidente de autovehicule pe teritoriul Romaniei, si anume:

  • deces sau vatamare corporala
  • avarii sau distrugeri ale unor bunuri (inclusiv autovehicule)

Despagubiri

Pentru asigurarile de raspundere civila, despagubirile se platesc nemijlocit persoanelor fizice sau juridice pagubite, in masura in care acestea nu au fost despagubite de asigurat. In cazul producerii unuia dintre riscurile asigurate, asiguratorul acorda:

  • sumele pe care asiguratul este obligat sa le plateasca cu titlu de desdaunare si cheltuieli de judecata persoanelor pagubite pentru riscurile de mai sus
  • cheltuielile facute de asigurat in procesul civil

Atentie!!!

Incepand cu luna ianuarie 2007, polita de asigurare de raspundere civila auto obligatorie in Romania (RCA) include nu doar acoperirea riscurilor specifice pe teritoriul tarii noastre, ci si-a extins aria de valabilitate pentru toate tarile din Uniunea Europeana.

Meniu Folk Art

Spot C.J.R.A

Servicii juridice



Cursul BNR

Limba

Parteneri
















  • Asculta Radio Folk Art



  • Banner