1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Comportamentul la un interviu

PDFImprimareEmail

Comportamentul la un interviu


Pentru a avea un real succes la un interviu trebuie urmati cativa pasi premergatori acestuia.
Mai intai de toate sa cunoasteti cate ceva despre angajatorul in cauza:

  • domeniul firmei
  • produse
  • angajati
  • detalii financiare
  • proiecte anterioare si in curs de desfasurare



Toate acestea va vor ajuta sa va familiarizati cu noul cadru in care s-ar putea desfasura viitoarea dumneavoastra activitate. Daca nu reusiti sa aflati nimic despre angajator, puteti pune intrebari pe parcursul interviului, fara insa a stanjeni, intrebari ale caror raspunsuri pot fi cunoscute si din alte surese de informare.

Faceti-va un plan cu ce ati putea raspunde la intrebarile frecvent formulate in cadrul unui interviu. Imbracati-va adecvat pentru ca, de regula, prima impresie este foarte importanta, iar imaginea pe care o lasati intervievatorului tine intr-o oarecare masura de aspectul exterior (angajatorul vrea sa vada o persoana competenta, autoritara, care sa denote profesionalism).

Este deasemenea important sa nu intarziati, chiar sa ajungeti cu cateva minute inainte; prezentati-va secretarei, anuntandu-va astfel sosirea. Pe parcursul asteptarii puteti studia eventuale brosuri ce v-ar putea furniza informatii suplimentare legate de compania respectiva.

In timpul interviului incearcati sa adoptati o pozitie adecvata, sa raspundeti concis, fara sa va precipitati pentru ca intrebarile nu sunt tocmai noi, nu? Primul interviu nu va dura mai mult de 20-30 de minute; el va ajuta oferindu-va posibilitatea de a va contura imaginea potrivita in legatura cu eventualul dumneavoastra loc de munca, dar ii confera si angajatorului oportunitatea de a decide daca dumeavoastra sunteti sau nu persoana potrivita.

Daca nu sunteti lamurit in ceea ce priveste urmatorul pas, puteti cere informatii suplimentare, acest lucru fiind valabil si pe parcursul desfasurarii interviului propriu-zis. Acordati-va timp pentru a multumi atat intervievatorului, cat si secretarei cu care ati intrat in contact la sosire. Iata cateva intrebari frecvente la un interviu:



1. Ce stiti despre noi ?
2. Care este motivul pentru care vreti sa lucrati la noi ?
3. De ce v-ati indreptat catre o cariera in acest domeniu ?
4. Care sunt atuurile dumneavoastra ?
5. Care considerati ca sunt principalele dumneavoastra slabiciuni ?
6. Cum v-ar descrie o persoana care va cunoaste bine ?
7. Ce avantaje credeti ca va aduce job-ul nostru?
8. Pe ce perioada vedeti colaborarea noastra ?
9. Aveti un alt loc de munca ? Daca da, de ce renuntati la el ? Daca nu, de ce credeti ca nu ati gasit un alt post pana acum ?
10. Cum era fostul dumeavoastra sef, fostul dumeavoastra colectiv? Cum vi se parea munca in echipa ?
11. Ce parti bune avea ultimul dumneavoastra loc de munca ? Ce nu v-a placut acolo ?
12. Puteti lucra sub presiune ? Dar daca vi se impune un termen limita ?
13. Cum ati descrie mediul ideal ?
14. Ce salariu doriti ?
15. Cum stati la capitolul sprit creativ ?
16. Care sunt obiectivele dumneavoastra pe termen scurt/lung?
17. Care sunt planurile dumneavoastra de viitor ?
18. Ce hobby-uri aveti?
19. Ce reviste sau ziare cititi, ce carti ati citit in ultima vreme?
20. Sunteti dispus sa efectuati deplasari in tara sau strainatate?


Cel de-al doile interviu dureaza cu mult mai mult decat primul. Se va desfasura chiar la sediul firmei unde se afla postul declarat vacant, in cazul in care primul interviu a fost telefonic sau la un alt sediu al companiei. El reprezinta ultima etapa in admiterea sau respingerea dumneavoastra pe postul respectiv. Scopul acestuia este de a va familiariza cu colectivul din care este posibil sa faceti parte. In cursul acestui interviu e indicat sa lasati tuturor o impresie favorabila, aceea a unei persoane capabile, adecvata locului de munca vacant. Veti intra in contact cu personalul cu care veti lucra sau colabora si este indicat sa cunoasteti care sunt relatiile dintre compartimentul in care se gaseste postul pentru care concurati si celelalte departamente. Incearcati sa stabiliti ultimele inconveniente cu privire la locul unde firma isi desfasoara activitatea, conditiile de promovare sau alte detalii de ordin administrativ. Veti fi in masura sa apreciati in ce masura toate acestea corespund dorintelor dumneavoastra si veti putea hotari daca noul loc de munca si compania respectiva corespund intereselor si calificarii dumneavoastra. In cazul in care ati fost intervievat de mai multe firme si una din ele isi manifesta dorinta de a va recruta, incearcati o amanare a deciziei in masura in care un alt loc de munca ar fi mai avantajos. In cazul in care raspundeti negativ ofertei unei firme, faceti-o cu diplomatie si tact pentru ca nu este exclusa o eventuala colaborare cu aceasta.

Meniu Folk Art

Spot C.J.R.A

Servicii juridice



Cursul BNR

Limba

Parteneri
















  • Asculta Radio Folk Art



  • Banner